De onderbouw

Iedereen is een talent. Ieder op zijn eigen gebied en binnen zijn eigen mogelijkheden. Jouw mogelijkheden ga je op Prinsentuin van Cooth zo goed mogelijk ontwikkelen. We helpen daarbij door jou steeds weer te laten ontdekken waar je goed in bent tijdens de lessen Talenten Ontdek Plek (TOP)  in de eerste twee leerjaren, zodat je een goede keuze kan maken uit de profielen Groen, Technologie of Zorg & Welzijn.


Tijdens de lessen TOP ontdek je wat bij je past, maar leer je ook de vaardigheden die je nodig hebt in de 21e eeuw om je voor te bereiden op de toekomst. Eigenaarschap is vanzelfsprekend. Reflecteren komt steeds terug.

TOP krijg je op een groot creatief leerplein, waar vier docenten drie klassen begeleiden. Er valt dus wat te kiezen! Je krijgt er de ruimte en daardoor zin om je te ontwikkelen zodat je kan blijven groeien. Voor het nieuwe schooljaar 2016-2017 heb je in het eerste leerjaar per week 4 lesuren TOP en behandel je 9 thema's. In het tweede leerjaar heb je nog 2 uren TOP per week en behandel je 6 thema's. 

Uitgangspunt zijn betekenisvolle opdrachten die een uitdagende context vormen binnen of buiten de school. Regelmatig werken wij hierbij samen met bedrijven of organisaties.

Er zijn al flink wat voorbeelden van TOP-lessen:
TOP uiterlijke verzorging
TOP groen bijenhotels maken
TOP mediawijsheid
TOP buitenspelen

En wist je dat Prinsentuin van Cooth door ROC West-Brabant was genomineerd voor de  Talentenvloer TalentTour 2015 met het TOP-project? Bekijk hier het promotiefilmpje van TOP.

 


Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal