Folder profielen en keuzedelen

Leerlingen prinsentuin van cooth overleggen
Bekijk hier de folder profielen en keuzedelen Prinsentuin van Cooth

Uitleg bij de folder

Elk beroepsgericht programma (profiel) bestaat uit drie delen:
Kern
Profieldeel
Keuzedelen

Profieldeel
Het profieldeel gaat over het beroepsgerichte programma, dus over de praktijk. Elke profiel bestaat uit 4 profieldelen voor de BB en KB en 2 profieldelen voor de GL. Voor elk profiel bestaan natuurlijk andere profieldelen (zie folder bij profieldelen).

 Keuzedelen
Vervolgens zijn er nog 18 keuzedelen waarvan leerlingen van de BB en KB er 4 kiezen en leerlingen van de GL er 3 kiezen. Deze keuzedelen zijn verdeeld over Groen, Technologie en Zorg & Welzijn en er zijn ook combinatie-keuzedelen van de verschillende profielen. Uit deze 18 keuzedelen mag je kiezen wat je wilt, het maakt niet uit welk profiel je hebt. Dus bijvoorbeeld: je hebt het profiel Zorg & Welzijn, dan kun je ook kiezen voor een groen keuzedeel, en een keuzedeel van technologie of voor gecombineerde keuzedelen (zie folder bij keuzedelen).

Examenvakken
Naast het beroepsgerichte programma heb je algemeen vormende vakken. Hierin doe je examen. Elk profiel heeft 6 verplichte examenvakken.

Vervolgens heb je bij elk profiel een keuze uit extra examenvakken. Die extra examenvakken verschillen per profiel. In de GL kies je 2 extra examenvakken (in de GL heb je meer theorie). In de BB en KB kiest je 1 extra examenvak, want in de BB en KB heb je meer praktijk en minder theorie (zie folder bij examenvakken).

Deze vakken zijn dus extra en tel je op bij je 6 verplichte vakken. Totaal kom je dan op 7 examenvakken in de BB en KB en 8 examenvakken in de GL.

Dat maakt Prinsentuin van Cooth zo aantrekkelijk, omdat je je kijk op de wereld kunt vergroten en verder kunt ontdekken wat bij je past, doen wat je leuk vindt, ook buiten je profiel. Daarmee maak je je kansen voor de toekomst ook nog eens groter!  


Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal