Vervoer

Voel je veilig op én op weg naar Prinsentuin van Cooth …

…met de bus…Veel leerlingen komen met de bus naar school. Er is een goede busverbinding met de school. De lestijden zijn hierop afgestemd, dus beginnen we op Prinsentuin van Cooth om 8.35 uur.

Prinsentuin van Cooth in Breda heeft een regionale functie. Onze leerlingen komen, onder andere, uit Breda (44%), Prinsenbeek (12%), Zundert/Wernhout/Rijsbergen (19%), Oosterhout, Teteringen, Etten-Leur, Dorst, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Ulicoten, Terheijden, Made, Hoge en Lage Zwaluwe, Zevenbergen en Klundert.

De school is vanuit de regio goed bereikbaar per openbaar vervoer. De buitendienst vanuit alle omringende dorpen doet de halte 'Ettensebaan' aan. De stadsdienst van Breda kent een halte in de onmiddellijke nabijheid van de school (Haagweg, Dr. Struyckenplein, Heuvelplein, Acaciastraat of Ettensebaan) op de lijnen 1, 4, 5 en 7.

… met de fiets… We vinden het een prettig idee dat je met elkaar naar school fietst. Daarom zetten we dorpsgenootjes zoveel mogelijk bij elkaar in de klas. Dit lukt helaas niet altijd. Wel kun je op school altijd je huiswerk maken, zodat je op elkaar kunt wachten als je eens een uurtje eerder vrij bent.

…op een veilige fiets of brommer… Wij doen mee aan het verkeersveiligheidproject en houden ieder jaar een verkeersdag waar met name het rijden op een brommer of scooter aan de orde komt.

… zonder tussenuren… Er is op Prinsentuin van Cooth geen lesuitval. Niet tussendoor, maar ook niet aan het begin of het einde van de dag. Als je docent afwezig is, komt er een vervangende docent. Deze docent neemt de les over of houdt toezicht terwijl je zelfstandig werkt. Natuurlijk is er op en rondom school altijd toezicht.

Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal